Herdenkingsboom fam. Penning 1 - Banner

Herdenkingsboom

Bij het Arboretum is er de mogelijkheid om een herdenkingsboom te planten of te adopteren. Een persoonlijke boom kan dienen als herdenkingsplaats voor een overleden dierbare, maar er zijn ook mensen die een boom planten of adopteren naar aanleiding van een huwelijk of de geboorte van een kind. Er bestaan dus twee mogelijkheden om een herdenkingsboom aan te kopen:

  • het planten van een nieuwe boom
  • het adopteren van een bestaande boom

In beide gevallen kost een boom €250,00. Indien u de voorkeur heeft voor het planten van een nieuwe boom kunt u kiezen voor een boom die past in het Arboretum. De boom moet dan wel leverbaar zijn. Hiervoor hebben wij contactpersonen die voor ons op zoek gaan bij boomkwekerijen in binnen- en buitenland.

Als u kiest voor het adopteren van een bestaande boom kunt u samen met één van de medewerkers van het Arboretum zelf een bestaande boom in het Arboretum uitzoeken. Het voordeel is dat het gaat om een groeiende boom zodat u de kenmerken van de boom kunt zien zoals groei- en bloeiwijze, bladkleur en vruchten. Ook is er minder kans dat de boom dood zal gaan omdat de boom al enigszins gewend is aan de groeiomstandigheden in het Arboretum. In beide gevallen zorgen wij voor het onderhoud van de boom en mocht deze onverhoopt dood gaan, dan vervangen wij de boom door een nieuw exemplaar.

Voor de herdenkingsboom wordt een bordje geplaatst, waarop de Nederlandse en de Latijnse naam komen te staan en de door u zelfgekozen tekst van circa vijftig lettertekens. Deze boombordjes hebben een uniforme afmeting van 6 x 15 centimeter. Hierbij worden geen afwijkingen toegestaan.

Als u geïnteresseerd bent in de adoptie van een herdenkingsboom, dan kunt u contact opnemen met:

Maarten Elderenbosch,
duboisdelderen@gmail.com

Herdenkingsboom fam. Penning 4

7 jaar laterPlaatsing van de boom

De geboorteboom van Ties

Zijn ouders waren maar wat blij met de geboorte van Ties van der Wal op 7 oktober 2007. Ze besloten daarom in april 2008 om een geboorteboom te planten voor de kleine spruit. Uit het geruime assortiment koos de familie voor de paulownaboom (Paulownia tomentosa). Op de foto's zijn twee scenes te zien. De linker foto is gemaakt tijdens het planten van de boom met baby Ties in de draagzak van zijn vader. De rechter foto dateert van de zomer van 2015. Ties, inmiddels 7 jaar oud, staat onder zijn 'eigen' geboorteboom.