Herdenkingsboom fam. Penning 1 - Banner

Herdenkingsboom

Bij het Arboretum is er de mogelijkheid om een boom te adopteren als herdenkingsboom. Het betreft dan een bestaande boom. Een persoonlijke boom kan dienen als herdenkingsplaats voor een overleden dierbare, maar er zijn ook mensen die een boom adopteren naar aanleiding van een huwelijk, verjaardag of de geboorte van een kind of gewoon voor zichzelf.

Het adopteren van een boom kost € 250,00. Als u een boom wilt adopteren kunt u samen met één van de medewerkers van het Arboretum zelf een bestaande boom in het Arboretum uitzoeken. De beste periode hiervoor is de tijd dat er blad aan de bomen zit. U kunt dan de kenmerken van de boom goed zien zoals groei- en bloeiwijze, bladkleur en vruchten. Wij zorgen voor het onderhoud van de boom en mocht deze onverhoopt dood gaan, dan vervangen wij de boom door een nieuw exemplaar.

Bij de herdenkingsboom wordt een bordje geplaatst, waarop de Nederlandse en de Latijnse naam komt te staan met het jaar van aanplant en het jaar van adoptie, en de door uzelf gekozen tekst van circa vijftig lettertekens. Deze boombordjes hebben een uniforme afmeting van 6 x 15 centimeter. Hierbij worden geen afwijkingen toegestaan.

Wij hanteren het uitgangspunt, dat er bij de bomen geen bloemstukken, knuffels en andere attributen mogen worden neergelegd of beplanting mag worden aangebracht.

Als u geïnteresseerd bent in de adoptie van een herdenkingsboom, dan kunt u contact opnemen met:

Maarten Elderenbosch,
duboisdelderen@gmail.com

Herdenkingsboom fam. Penning 4

7 jaar laterPlaatsing van de boom

De geboorteboom van Ties

Zijn ouders waren maar wat blij met de geboorte van Ties van der Wal op 7 oktober 2007. Ze besloten daarom in april 2008 om een geboorteboom te planten voor de kleine spruit. Uit het geruime assortiment koos de familie voor de paulownaboom (Paulownia tomentosa). Op de foto's zijn twee scenes te zien. De linker foto is gemaakt tijdens het planten van de boom met baby Ties in de draagzak van zijn vader. De rechter foto dateert van de zomer van 2015. Ties, inmiddels 7 jaar oud, staat onder zijn 'eigen' geboorteboom.