Vrijwilligers

Vrijwilligers

Onze bijzondere bomentuin in Drenthe is door de jaren heen erg gegroeid. Er komen steeds meer bomen bij, en dat zal naar verwachting de komende jaren niet veranderen. Iedere dinsdagochtend komt een vrijwilligersploeg bijeen om verschillende onderhoudswerkzaamheden te verrichten in het Arboretum. Omdat vele handen licht werk maken, zoeken wij altijd wel mensen die ons willen helpen. Trekt het u aan om lekker buiten bezig te zijn onder deskundige begeleiding en daarnaast ook nog eens iets op te steken over het groeien, bloeien en verzorgen van bomen? Schroom niet en neem contact met ons op. Uw hulp wordt zeer op prijs gesteld.

Wanneer: iedere dinsdagmorgen

Locatie: verzamelen bij de kapschuur aan de Pitteloseweg 1 in Zeijerveen

Tijd: van 9.00 uur tot 12.00 uur

Werkzaamheden

Het is vrijwillig hoe vaak u wilt deelnemen, maar de meeste deelnemers komen wekelijks. Wat zijn zoal de werkzaamheden die de vrijwilligersploeg verricht; eigenlijk alles wat de groei van nieuwe aanplant veilig stelt. Hierbij moet u denken aan de opslag van vlier, het verwijderen van bramen, brandnetel, gulden roede en wilgenroosjes, bomen water geven, nieuwe aanplant markeren met lint en bamboestokken, steunpalen zetten en nog vele andere taken.

De stichting Arboretum Assen is in het bezit van takkenscharen, bosmaaiers en snoeizagen. Zelf moet u werkhandschoenen en werkkleding meenemen. Als het regent zijn laarzen een must. U wordt verzocht om zelf eten en drinken mee te nemen.

Aanmelden en informatie

Voor meer informatie of om u aan te melden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Simone Bakker: 0592-356379 / 06-20610844 / bbw@planet.nl.

 

Logo Arboretum Assen