contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom in zicht: Juni

  Boom in zicht: Juni

  De keuze voor een opvallende boom in juni is minder snel gemaakt dan in de daaraan voorafgaande maanden waarin vooral in mei veel soorten opvallen door hun prachtige bloeiwijze. Maar gelukkig was daar de Styrax japonicus (Japanse Storaxboom), die onze aandacht trok met haar hangende tedere witte bloemen. De soort …...Lees meer »
 • QR codes

  QR codes

  Op de werkochtend van 7 juni jongstleden zijn de eerste bordjes met een QR-code geplaatst. Het is de bedoeling dat door middel van QR-codes informatie wordt gegeven over de verschillende boomsoorten die in het Arboretum aanwezig zijn. De informatie betreft de herkomst, zomer-, en winterbeeld, bloeiwijze, vruchten en gebruik. De …...Lees meer »
 • Buitenschooldag ’t Krijt 20 mei 2022

  Buitenschooldag ’t Krijt 20 mei 2022

  Stipt om 8:30 uur kwamen 44 kinderen met hun 2 leerkrachten en 3 ouders wandelend aan bij de boerderij Pitteloseweg. Na een korte introductie volgde een uitleg over het Arboretum van Leendert Erkelens. Het volgende onderdeel op het programma was de IVN-speurtocht die zou beginnen aan de Noordzijde van het …...Lees meer »
 • Bezoek vrijwilligers Duurzaamheidscentrum Assen 18 mei 2022

  Bezoek vrijwilligers Duurzaamheidscentrum Assen 18 mei 2022

  In de middag van woensdag 18 mei hebben we aan de vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum Assen een rondleiding gegeven. Dit als tegenprestatie voor een bezoek van onze vrijwilligers aan het Duurzaamheidscentrum, september 2021. Na ontvangst met koffie volgt een rondgang langs de continenten. Voor, tijdens en na de wandeling geven …...Lees meer »
 • Verslag “Dag van het Arboretum” 23 April 2022

  Verslag “Dag van het Arboretum” 23 April 2022

  Na twee jaar gedwongen uitstel konden we dit jaar eindelijk het 20 jarige bestaan van het Arboretum in Assen vieren. In de evenementenzaal van het DGCC (golfclub) kwamen dik 60 belangstellenden op de uitnodiging af. Ook de burgemeester van Assen, Marco Out, was uitgenodigd voor deze bijzondere gebeurtenis. Een tegenvaller …...Lees meer »
 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Vederesdoorn (Acer negundo). Eind maart en begin april geven vroegbloeiende bomen en struiken kleur aan het Arboretum. Ze bloeien terwijl de bladeren er nog niet zijn. Het meest opvallend zijn de roomwit bloeiende Sleedoorns en de roze en rode Prunussoorten. Tot de …...Lees meer »
 • Bezoek van Burgemeester en Wethouders van Assen aan Arboretum

  Bezoek van Burgemeester en Wethouders van Assen aan Arboretum

  Het Arboretum is op 1 maart j.l. vereerd met een bezoek door het voltallige College van Burgemeester en Wethouders (op één na) van Assen. Dit was georganiseerd in het kader van een serie bezoeken door B&W aan de omliggende dorpen van de gemeente. Dit ter bevordering van het contact tussen …...Lees meer »
 • Plantdag Rotary 27 november 2021

  Plantdag Rotary 27 november 2021

  Zaterdag 27 november 2021 heeft de Rotaryclub Assen een middag geholpen met het planten van zo’n 100 jonge boompjes in het Arboretum. Vrijdags werden de jonge boompjes gebracht door Jaap de Jong, die dat toch elke keer weer uitstekend verzorgt vanuit Noordwest-Friesland. Een aanhanger vol, netjes op volgorde gesorteerd, zodat …...Lees meer »
 • Geweldig resultaat van Rabo Clubsupport!!

  Geweldig resultaat van Rabo Clubsupport!!

  Veel leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe hebben tijdens de actie Rabo Clubsupport hun stem gegeven aan het Arboretum. Dat leverde een geweldig bedrag op, nl. € 3.147,14. Een geweldig resultaat, waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Een hartelijk dank aan al die leden van de Rabobank, die …...Lees meer »
 • Bijzondere donaties

  Bijzondere donaties

  Al enkele jaren krijgen we wel heel bijzondere donaties, van Michaël van der Sande en Henk Breederland uit Assen. Zij kweken bijzondere bomen uit China op. Maar zoals het gaat met kleine boompjes: die worden groot; voor grote bomen hebben zij niet voldoende ruimte. En dan zijn wij als Arboretum …...Lees meer »