contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Bezoek van Bridgeclub Vries op 15 april 2023 aan het Arboretum

  Bezoek van Bridgeclub Vries op 15 april 2023 aan het Arboretum

  Op 15 april jongstleden vierde de Bridgeclub Vries haar 9e lustrum. De leden deden dat bij de Drentsche Golf & Country Club aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen. Na de koffie in de ochtend konden de leden kiezen uit een golfclinic of een rondleiding met gids in het Arboretum. 14 …...Lees meer »
 • Boom in zicht: De Goudlarix

  Boom in zicht: De Goudlarix

  De boom is zeldzaam en in China een bedreigde soort. De gelijkenis met onze Europese larix is groot, vooral de kegels wijken af. Ze zijn eerst blauwachtig-groen en rijpen naar lichtbruin en rijpe kegels vallen af. Het hout is van uitstekende kwaliteit, maar is te zeldzaam om enige gebruiksbetekenis te …...Lees meer »
 • Op TV

  Op TV

  Zaterdag 15 april heeft het programma “Roeg” van TV Drenthe aandacht besteed aan het Arboretum Assen. Daarvoor zijn op de werkochtend van dinsdag  28 februari uitgebreide opnamen gemaakt bij prachtige heldere weersomstandigheden.  ...Lees meer »
 • Arboretumgids

  Arboretumgids

  Anno 2022 is `De Gids voor Nederlandse en Vlaamse Arboreta`  uitgegeven waarin ook Arboretum Assen is opgenomen. Bij voorinschrijving hebben we een beperkte oplage tegen €30,- per stuk aangeschaft en aan alle donateurs/vrijwilligers aangeboden. Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Hier is een voorproefje te lezen....Lees meer »
 • Houtuitgifte

  Houtuitgifte

  Vanwege de groei van de beplanting moet er steeds meer gedund worden. Daarbij gaat het vooral om de bomen die nog stammen uit het voormalig bos. Alle vrijwilligers hadden recht op een stère (gestapelde m3) (ongekloofd) hout, daarvan hebben een 11-tal mensen gebruik gemaakt. De rest is verkocht voor aan …...Lees meer »
 • Nieuwe trekker

  Nieuwe trekker

  Het Arboretum is de gelukkige eigenaar geworden van een “nieuwe” trekker. De 50 jaar oude Yanmar heeft na vele jaren dienst het veld moeten ruimen vanwege een kostbaar defect. De nieuwe minitrekker is een Mitsubishi MTZ21 en zal worden ingezet bij maaiwerkzaamheden binnen de jonge beplantingen en divers intern transport …...Lees meer »
 • Nieuwe kettingzaag

  Nieuwe kettingzaag

  Sinds begin april beschikken onze vrijwilligers over een nieuwe kettingzaag. Deze zaag is nodig voor het zwaardere snoeiwerk. Ook wordt de zaag gebruikt voor noodzakelijke vellingen, als door onderlinge concurrentie moet worden gekozen voor de blijvende boom. De aanschaf van deze kettingzaag is mede mogelijk geworden door een bijdrage van …...Lees meer »
 • Boom in zicht: Januari

  Boom in zicht: Januari

  In deze periode van het jaar is het vrij moeilijk om een boom of struik te vinden in het Arboretum die opvalt door bloeiwijze of vorm. Maar ook dit keer is het weer gelukt. Tijdens een wandeling door het Arboretum viel de Lonicera fragrantissima (winterkamperfoelie)op door zijn fragiele witte bloemen. …...Lees meer »
 • O, Dennenboom!

  O, Dennenboom!

  Door bemiddeling van een van onze vrijwilligers is een Arboretumboom (Een Kaukaische ziverspar, Abies Nordmannia, 10.a) verkocht. Hij staat nu te stralen op het pleintje aan de Iepenlaan te Assen. Deze boom moest wijken in het kader van dunning en heeft hiermee een prachtige (nou ja, wel tijdelijke) bestemming gekregen! …...Lees meer »
 • Rotary plantdag 26 november 2022

  Rotary plantdag 26 november 2022

  Op zaterdag 26 november kwamen ongeveer 12 leden van de Rotaryclub Assen bijeen bij de kapschuur achter de boerderij van Jan en Simone Bakker aan de Pitteloseweg in Zeijerveen voor de jaarlijkse bomenplantdag. Dit is een goede traditie aan het worden, waaraan zowel de leden van de Rotaryclub als de …...Lees meer »