contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom in zicht: De Hazelaar

  Boom in zicht: De Hazelaar

  De Hazelaar, Latijnse naam is Corylus avellana, is een in West-Europa veelvuldig voorkomende meerstammige struik, die breed kan uitstoelen en tot 6m hoog wordt. De Hazelaar is éénhuizig en heeft dus aan één struik zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen. De mannelijke bloemen zijn makkelijk te vinden. Gele sliertjes, de katje, hangen al vroeg …...Lees meer »
 • Excursie met IVN-Vries

  Excursie met IVN-Vries

  Op zondag 21 januari 2024 vond de jaarlijkse Snertwandeling plaats. Dit jaar is de wandeling gelopen in het Arboretum Assen. Kor Mulder van het IVN-Vries kende Harry Berg, ontwerper van het Arboretum, nog uit zijn studententijd. Het leek Kor wel een goed idee om het Arboretum dit jaar te bezoeken. …...Lees meer »
 • Winterfoto’s arboretum Assen

  Winterfoto’s arboretum Assen

 • Dag van het Arboretum Assen 2023

  Dag van het Arboretum Assen 2023

  Op 14 oktober 2023 vond in de evenementenzaal van de Drentse Golfclub in Assen de jaarlijkse Dag van het Arboretum plaats (voorheen Donateursdag). Er kwamen dik 50 liefhebbers van het Arboretum op de uitnodiging af. De inloop begon om 13.30 uur met een kop koffie of thee en iets lekkers. …...Lees meer »
 • Weer geweldig resultaat bij Rabo Clubsupport!

  Weer geweldig resultaat bij Rabo Clubsupport!

  Donderdag 5 oktober was in de Nieuwe Kolk de afsluitende bijeenkomst van de jaarlijkse RaboClubsupport. Voor een zaal gevuld met vertegenwoordigers van bijna 500 deelnemer verenigingen en stichtingen mocht het Arboretum een cheque van € 3026,89 in ontvangst nemen. Deze prachtige bijdrage maakt het mogelijk een begin te maken met …...Lees meer »
 • Bezoek van Bridgeclub Vries op 15 april 2023 aan het Arboretum

  Bezoek van Bridgeclub Vries op 15 april 2023 aan het Arboretum

  Op 15 april jongstleden vierde de Bridgeclub Vries haar 9e lustrum. De leden deden dat bij de Drentsche Golf & Country Club aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen. Na de koffie in de ochtend konden de leden kiezen uit een golfclinic of een rondleiding met gids in het Arboretum. 14 …...Lees meer »
 • Boom in zicht: De Goudlarix

  Boom in zicht: De Goudlarix

  De boom is zeldzaam en in China een bedreigde soort. De gelijkenis met onze Europese larix is groot, vooral de kegels wijken af. Ze zijn eerst blauwachtig-groen en rijpen naar lichtbruin en rijpe kegels vallen af. Het hout is van uitstekende kwaliteit, maar is te zeldzaam om enige gebruiksbetekenis te …...Lees meer »
 • Op TV

  Op TV

  Zaterdag 15 april heeft het programma “Roeg” van TV Drenthe aandacht besteed aan het Arboretum Assen. Daarvoor zijn op de werkochtend van dinsdag  28 februari uitgebreide opnamen gemaakt bij prachtige heldere weersomstandigheden.  ...Lees meer »
 • Arboretumgids

  Arboretumgids

  Anno 2022 is `De Gids voor Nederlandse en Vlaamse Arboreta`  uitgegeven waarin ook Arboretum Assen is opgenomen. Bij voorinschrijving hebben we een beperkte oplage tegen €30,- per stuk aangeschaft en aan alle donateurs/vrijwilligers aangeboden. Er zijn nog enkele exemplaren te koop. Hier is een voorproefje te lezen....Lees meer »
 • Houtuitgifte

  Houtuitgifte

  Vanwege de groei van de beplanting moet er steeds meer gedund worden. Daarbij gaat het vooral om de bomen die nog stammen uit het voormalig bos. Alle vrijwilligers hadden recht op een stère (gestapelde m3) (ongekloofd) hout, daarvan hebben een 11-tal mensen gebruik gemaakt. De rest is verkocht voor aan …...Lees meer »