contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Speurtocht voor kinderen in het Arboreum Assen

  Speurtocht voor kinderen in het Arboreum Assen

  In het kader van de IVN natuurgidsopleiding is het Arboretum Assen uitgekozen als terrein voor een educatieproject voor kinderen. Doel is een speurtocht te ontwikkelen voor kinderen van 11 á 12 jaar die door de begeleiders (onderwijskrachten of ouders) zo van de website te downloaden is. Afgelopen zaterdag 10 juli …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juni

  Boom van de maand: Juni

  De boom van de maand juni is de Doodsbeenderenboom (Gymnocladus dioica). Nu de meeste bomen alweer volop in het blad zitten, moet de Doodsbeenderenboom in juni nog beginnen. Deze boom stamt uit het Mid-westen van de Verenigde Staten. Opvallend zijn de grote samengestelde bladeren met afmetingen die wel 70-100cm kunnen …...Lees meer »
 • Uitgifte 250ste adoptieboom in het Arboretum Assen

  Uitgifte 250ste adoptieboom in het Arboretum Assen

  In een zonovergoten Arboretum in Assen werd maandagmiddag 14 juni 2021 de 250ste adoptieboom uitgegeven. De familie De Vries/Heddema, bestaande uit moeder, dochter en twee kleinkinderen, viel deze memorabele gebeurtenis te beurt. Ook werd aan de wens van de familie tegemoet gekomen, om een herinneringsbank bij de boom te mogen plaatsen …...Lees meer »
 • Mobiele collecte Prins Bernard Cultuurfonds

  Mobiele collecte Prins Bernard Cultuurfonds

  Het Arboretum doet dit jaar mee de mobiele collecte van het Prins Bernard Cultuurfonds; de collecte wordt gehouden van 28 mei tot en met 5 juni 2021. In die week zal er op de website van het Arboretum een QR code worden geplaatst, deze bevat een unieke code voor het …...Lees meer »
 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Grote bergkers, Sargentkers of Japanse kers (Prunus sargentii). Bomenliefhebber of niet, de Japanse sierkers kondigt in het voorjaar in vele straten, parken en tuinen de lente aan. Deze bomen geven een indrukwekkende explosie aan bloemenpracht in zachte kleuren die bijna niemand kan …...Lees meer »
 • Dank aan Landschapsbeheer Drenthe

  Dank aan Landschapsbeheer Drenthe

  Op de werkochtenden, iedere dinsdag, komen er wel 20 vrijwilligers naar het Arboretum. Deze mensen moeten we voorzien van goed gereedschap. Welk gereedschap wisselt sterk met de werkzaamheden. Soms moeten we met z’n allen planten en dan hebben we een 20-tal spaden nodig, een andere keer moeten we snoeien of …...Lees meer »
 • Het arboretum en corona

  Het arboretum en corona

  Het is nu alweer een jaar geleden dat we te maken kregen met de regelgeving ter bestrijding van het COVID-virus. Ondanks de regels waaraan we ons moesten houden, hebben we de werkochtenden op de dinsdagmorgen goed kunnen voortzetten. Dat is maar goed ook, want zo lang niets doen aan onderhoud …...Lees meer »
 • Winter 2021 in het Arboretum Assen

  Winter 2021 in het Arboretum Assen

  In februari 2021 werd het echt winter, eerst met strenge vorst, tot 10 gr. onder nul en daarna een dik pak sneeuw. Dit heeft mooie beelden opgeleverd, vastgelegd door enkele betrokkenen....Lees meer »
 • Boom van de maand: Januari

  Boom van de maand: Januari

  De boom van de maand januari is de Chinese sierkwee (Chaenomeles cathayensis), vooral omdat deze soort door de zachte winters van de laatste jaren midden in de winter in bloei kan staan. Rond de kerstdagen van 2015 bloeide Chinese sierkwee uitbundig met prachtige rode bloemen. Chaenomeles is een geslacht van …...Lees meer »
 • Assen en de drie werelddelen

  Assen en de drie werelddelen

  Er is een artikel over het Arboretum Assen in het vakblad Boomzorg geplaatst. Het is op de site van Boomzorg te lezen of je kunt de pdf (met meer foto’s) downloaden....Lees meer »