contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Plantdag Rotary 27 november 2021

  Plantdag Rotary 27 november 2021

  Zaterdag 27 november 2021 heeft de Rotaryclub Assen een middag geholpen met het planten van zo’n 100 jonge boompjes in het Arboretum. Vrijdags werden de jonge boompjes gebracht door Jaap de Jong, die dat toch elke keer weer uitstekend verzorgt vanuit Noordwest-Friesland. Een aanhanger vol, netjes op volgorde gesorteerd, zodat …...Lees meer »
 • Geweldig resultaat van Rabo Clubsupport!!

  Geweldig resultaat van Rabo Clubsupport!!

  Veel leden van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe hebben tijdens de actie Rabo Clubsupport hun stem gegeven aan het Arboretum. Dat leverde een geweldig bedrag op, nl. € 3.147,14. Een geweldig resultaat, waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Een hartelijk dank aan al die leden van de Rabobank, die …...Lees meer »
 • Bijzondere donaties

  Bijzondere donaties

  Al enkele jaren krijgen we wel heel bijzondere donaties, van Michaël van der Sande en Henk Breederland uit Assen. Zij kweken bijzondere bomen uit China op. Maar zoals het gaat met kleine boompjes: die worden groot; voor grote bomen hebben zij niet voldoende ruimte. En dan zijn wij als Arboretum …...Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  De boom van de maand november is de november is de Zwarte tupeloboom (Nyssa sylvatica). Op de oever van de grote vijver in werelddeel Amerika van het Arboretum is eind oktober de Indian Summer losgebarsten. Op kleine schaal dan. De veroorzakers zijn enkele Tupelobomen. Deze nog relatief kleine bomen met …...Lees meer »
 • Stemmen op het Arboretum Assen

  Stemmen op het Arboretum Assen

  Hallo donateurs/boomschenkers/vrijwilligers en andere belangstellenden van het Arboretum Assen —————————————————————————————————– Laatste mogelijkheid om te stemmen op het Arboretum Assen voor een financiële injectie via de Rabobank-actie. Het kan alleen vandaag en het weekend nog. Dus tot 25 oktober 2021. Neem deze kleine moeite om het Arboretum Assen aan extra financiële …...Lees meer »
 • Artikel in het ledenmagazine van Icare

  Artikel in het ledenmagazine van Icare

  © ZorgMagazine Icare, september....Lees meer »
 • Jaarlijkse excursie Arboretum 2021

  Jaarlijkse excursie Arboretum 2021

  Vrijdag 24 september 2021 was de jaarlijkse excursie voor de vrijwilligers van het Arboretum. We zijn met elkaar op de fiets op pad geweest langs vier plekken in Assen waar, net als in het Arboretum, met vrijwilligers wordt gewerkt: het Duurzaamheidscentrum, de Zuiderbegraafplaats, Landgoed Overcingel en het Hugesparkje. Op al …...Lees meer »
 • Speurtocht voor kinderen in het Arboreum Assen

  Speurtocht voor kinderen in het Arboreum Assen

  In het kader van de IVN natuurgidsopleiding is het Arboretum Assen uitgekozen als terrein voor een educatieproject voor kinderen. Doel is een speurtocht te ontwikkelen voor kinderen van 11 á 12 jaar die door de begeleiders (onderwijskrachten of ouders) zo van de website te downloaden is. Afgelopen zaterdag 10 juli …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juni

  Boom van de maand: Juni

  De boom van de maand juni is de Doodsbeenderenboom (Gymnocladus dioica). Nu de meeste bomen alweer volop in het blad zitten, moet de Doodsbeenderenboom in juni nog beginnen. Deze boom stamt uit het Mid-westen van de Verenigde Staten. Opvallend zijn de grote samengestelde bladeren met afmetingen die wel 70-100cm kunnen …...Lees meer »
 • Uitgifte 250ste adoptieboom in het Arboretum Assen

  Uitgifte 250ste adoptieboom in het Arboretum Assen

  In een zonovergoten Arboretum in Assen werd maandagmiddag 14 juni 2021 de 250ste adoptieboom uitgegeven. De familie De Vries/Heddema, bestaande uit moeder, dochter en twee kleinkinderen, viel deze memorabele gebeurtenis te beurt. Ook werd aan de wens van de familie tegemoet gekomen, om een herinneringsbank bij de boom te mogen plaatsen …...Lees meer »