contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom in zicht: Januari

  Boom in zicht: Januari

  In deze periode van het jaar is het vrij moeilijk om een boom of struik te vinden in het Arboretum die opvalt door bloeiwijze of vorm. Maar ook dit keer is het weer gelukt. Tijdens een wandeling door het Arboretum viel de Lonicera fragrantissima (winterkamperfoelie)op door zijn fragiele witte bloemen. …...Lees meer »
 • O, Dennenboom!

  O, Dennenboom!

  Door bemiddeling van een van onze vrijwilligers is een Arboretumboom (Een Kaukaische ziverspar, Abies Nordmannia, 10.a) verkocht. Hij staat nu te stralen op het pleintje aan de Iepenlaan te Assen. Deze boom moest wijken in het kader van dunning en heeft hiermee een prachtige (nou ja, wel tijdelijke) bestemming gekregen! …...Lees meer »
 • Rotary plantdag 26 november 2022

  Rotary plantdag 26 november 2022

  Op zaterdag 26 november kwamen ongeveer 12 leden van de Rotaryclub Assen bijeen bij de kapschuur achter de boerderij van Jan en Simone Bakker aan de Pitteloseweg in Zeijerveen voor de jaarlijkse bomenplantdag. Dit is een goede traditie aan het worden, waaraan zowel de leden van de Rotaryclub als de …...Lees meer »
 • Lezing over boomontwikkeling, snoeien en maaien

  Lezing over boomontwikkeling, snoeien en maaien

  Op 18 oktober jl. verzamelden zich ruim 20 Arboretum-vrijwilligers in een zaal van de Drentse Golf en Country Club. Terwijl de mist op de golfbaan langzaam plaatsmaakte voor een prachtig  najaarszonnetje luisterde het gezelschap naar een boeiende inleiding over snoei van zich ontwikkelende bomen (begeleiding snoei) en maaibeheer. Spreker was …...Lees meer »
 • Excursie voor de vrijwilligers, 30 september 2022, Wilhelminaoord/Nijeberkoop

  Excursie voor de vrijwilligers, 30 september 2022, Wilhelminaoord/Nijeberkoop

  Onze excursie gaat dit jaar langs 2 kwekerijen in de omgeving van Frederiksoord. Beide kwekerijen hebben “Duurzaamheid” hoog in het vaandel. ’s Ochtends bezoeken we “Arborealis”, de bomen/vaste plantenkweker in Wilhelminaoord. We worden ontvangen met koffie (en appeltaart van het huis) en krijgen een korte inleiding over de kwekerij. De …...Lees meer »
 • Verandering concept ‘Boom van de Maand’ in ‘Boom in Zicht’

  Verandering concept ‘Boom van de Maand’ in ‘Boom in Zicht’

  Omdat maandelijks een uitgebreide beschrijving van `Een Boom van de Maand” een wat te zware belasting vormt voor de Websiteredactie en ook omdat bomen voortaan door middel van QR-codes uitgebreid beschreven gaan worden hebben we het concept ‘Boom van de Maand’ gewijzigd in : Boom in Zicht. Onder dit hoofdje …...Lees meer »
 • Bomen van verf

  Bomen van verf

  Vorig jaar is er een artikel van voormalig boomkweker Jaap de Jong in het vakblad Boomzorg geplaatst. Het is op de site van Boomzorg te lezen of je kunt de pdf (met meer foto’s) downloaden....Lees meer »
 • Bezoek Wethouder Bert Jan ten Oever op 9 september 2022

  Bezoek Wethouder Bert Jan ten Oever op 9 september 2022

  Op 9 september zijn we vereerd met het bezoek van de nog maar net geïnstalleerde wethouder B.J. ten Oever (van onder andere Economie en Groen, verder wijkwethouder van de aanliggende wijk Kloosterveen). Vanwege het wegvallen van de structurele bijdrage van de WMD in de nabije toekomst hopen we wat meer …...Lees meer »
 • Weer geweldig resultaat van Rabo Clubsupport

  Weer geweldig resultaat van Rabo Clubsupport

  De actie Rabo Clubsupport heeft dit jaar een bedrag van € 3050,06 opgeleverd voor het Arboretum. Dit was de hoogste bijdrage die werd uitgereikt door de Rabobank Assen en Noord-Drenthe op de slotavond van deze actie in De Nieuwe Kolk. EEN GEWELDIG RESULTAAT! Heel veel dank aan al die leden …...Lees meer »
 • Boom in zicht: Juni

  Boom in zicht: Juni

  De keuze voor een opvallende boom in juni is minder snel gemaakt dan in de daaraan voorafgaande maanden waarin vooral in mei veel soorten opvallen door hun prachtige bloeiwijze. Maar gelukkig was daar de Styrax japonicus (Japanse Storaxboom), die onze aandacht trok met haar hangende tedere witte bloemen. De soort …...Lees meer »