contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Lezing over boomontwikkeling, snoeien en maaien

  Lezing over boomontwikkeling, snoeien en maaien

  Op 18 oktober jl. verzamelden zich ruim 20 Arboretum-vrijwilligers in een zaal van de Drentse Golf en Country Club. Terwijl de mist op de golfbaan langzaam plaatsmaakte voor een prachtig  najaarszonnetje luisterde het gezelschap naar een boeiende inleiding over snoei van zich ontwikkelende bomen (begeleiding snoei) en maaibeheer. Spreker was …...Lees meer »
 • Excursie voor de vrijwilligers, 30 september 2022, Wilhelminaoord/Nijeberkoop

  Excursie voor de vrijwilligers, 30 september 2022, Wilhelminaoord/Nijeberkoop

  Onze excursie gaat dit jaar langs 2 kwekerijen in de omgeving van Frederiksoord. Beide kwekerijen hebben “Duurzaamheid” hoog in het vaandel. ’s Ochtends bezoeken we “Arborealis”, de bomen/vaste plantenkweker in Wilhelminaoord. We worden ontvangen met koffie (en appeltaart van het huis) en krijgen een korte inleiding over de kwekerij. De …...Lees meer »
 • Verandering concept ‘Boom van de Maand’ in ‘Boom in Zicht’

  Verandering concept ‘Boom van de Maand’ in ‘Boom in Zicht’

  Omdat maandelijks een uitgebreide beschrijving van `Een Boom van de Maand” een wat te zware belasting vormt voor de Websiteredactie en ook omdat bomen voortaan door middel van QR-codes uitgebreid beschreven gaan worden hebben we het concept ‘Boom van de Maand’ gewijzigd in : Boom in Zicht. Onder dit hoofdje …...Lees meer »
 • Bomen van verf

  Bomen van verf

  Vorig jaar is er een artikel van voormalig boomkweker Jaap de Jong in het vakblad Boomzorg geplaatst. Het is op de site van Boomzorg te lezen of je kunt de pdf (met meer foto’s) downloaden....Lees meer »
 • Bezoek Wethouder Bert Jan ten Oever op 9 september 2022

  Bezoek Wethouder Bert Jan ten Oever op 9 september 2022

  Op 9 september zijn we vereerd met het bezoek van de nog maar net geïnstalleerde wethouder B.J. ten Oever (van onder andere Economie en Groen, verder wijkwethouder van de aanliggende wijk Kloosterveen). Vanwege het wegvallen van de structurele bijdrage van de WMD in de nabije toekomst hopen we wat meer …...Lees meer »
 • Weer geweldig resultaat van Rabo Clubsupport

  Weer geweldig resultaat van Rabo Clubsupport

  De actie Rabo Clubsupport heeft dit jaar een bedrag van € 3050,06 opgeleverd voor het Arboretum. Dit was de hoogste bijdrage die werd uitgereikt door de Rabobank Assen en Noord-Drenthe op de slotavond van deze actie in De Nieuwe Kolk. EEN GEWELDIG RESULTAAT! Heel veel dank aan al die leden …...Lees meer »
 • Boom in zicht: Juni

  Boom in zicht: Juni

  De keuze voor een opvallende boom in juni is minder snel gemaakt dan in de daaraan voorafgaande maanden waarin vooral in mei veel soorten opvallen door hun prachtige bloeiwijze. Maar gelukkig was daar de Styrax japonicus (Japanse Storaxboom), die onze aandacht trok met haar hangende tedere witte bloemen. De soort …...Lees meer »
 • QR codes

  QR codes

  Op de werkochtend van 7 juni jongstleden zijn de eerste bordjes met een QR-code geplaatst. Het is de bedoeling dat door middel van QR-codes informatie wordt gegeven over de verschillende boomsoorten die in het Arboretum aanwezig zijn. De informatie betreft de herkomst, zomer-, en winterbeeld, bloeiwijze, vruchten en gebruik. De …...Lees meer »
 • Buitenschooldag ’t Krijt 20 mei 2022

  Buitenschooldag ’t Krijt 20 mei 2022

  Stipt om 8:30 uur kwamen 44 kinderen met hun 2 leerkrachten en 3 ouders wandelend aan bij de boerderij Pitteloseweg. Na een korte introductie volgde een uitleg over het Arboretum van Leendert Erkelens. Het volgende onderdeel op het programma was de IVN-speurtocht die zou beginnen aan de Noordzijde van het …...Lees meer »
 • Bezoek vrijwilligers Duurzaamheidscentrum Assen 18 mei 2022

  Bezoek vrijwilligers Duurzaamheidscentrum Assen 18 mei 2022

  In de middag van woensdag 18 mei hebben we aan de vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum Assen een rondleiding gegeven. Dit als tegenprestatie voor een bezoek van onze vrijwilligers aan het Duurzaamheidscentrum, september 2021. Na ontvangst met koffie volgt een rondgang langs de continenten. Voor, tijdens en na de wandeling geven …...Lees meer »