Arboretum Assen als leslokaal

geplaatst in: Nieuws | 0

Veel wandelaars en passanten kennen het Arboretum Assen ten Noorden van Assen, bij de Drentsche Golf & Country Club. Niet alleeen als wandelgebied maar ook als leslokaal wordt het bomenpark gebruikt. Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en Nature2U maken bijzondere Apps die de bezoekers kunnen helpen het gebied te verkennen.

Een App wordt een opdrachtenpad dat beschikbaar is voor leerlingen van basisscholen en voor andere bezoekers. Men volgt een avontuurlijke route waarbij je spelenderwijs kennis maakt met de bijzondere bomencollectie van het Arboretum. Men maakt een reis langs de bomen uit drie werelddelen: Europa, Azië, en Noord Amerika. Thema’s als “Natuur en Beleven” en “Bewegen en Eten” bieden een boeiende ontdekkingstocht voor leerlingen.

Voor bezoekers die op zoek zijn naar kennis en bijzondere verhalen over de unieke bomencollectie van het Arboretum wordt een Arboretum App ontwikkeld die op locatie uitvoerige informatie geeft over de bomen zoals: herkomst, bloeiwijze, vruchten en toepassingen. De Innovatieve Arboretum App biedt ook wetenschappelijk nivo informatie voor kennissmullers.

De ontwikkeling van de App is het resultaat van unieke samenwerking, mogelijk gemaakt door bijdragen van de Regio Groningen-Assen en de Gemeente Assen.

In nauwe samenwerking met de Gemeente Assen wordt door stagiaires een inventarisatie gemaakt van alle bomen in het 20 ha. grote park. Deze inventarisatie wordt vastgelegd in toegankelijke bestanden van de Gemeente Assen.

Het Project Arboreum App wordt gerealiseerd in opdracht van het Bestuur van het Arboretum Assen en wordt uitgevoerd door vrijwillige inzet van specialisten, die ook beschikbaar zijn voor rondleidingen. De proefversies van de App worden getest door scholen in het basis onderwijs in Assen. Volgens de planning is de Arboretum App in het najaar van 2017 beschikbaar.

Bestuur en vrijwilligers van het Arboretum Assen.

Voor meer informatie:

Ivo Baurichter
Adviseur communicatie Arboretum Assen.
Tel. 0650268012
e-mail: ivobaurichter@gmail.com