Bezoek van Bridgeclub Vries op 15 april 2023 aan het Arboretum

geplaatst in: Nieuws | 0

Op 15 april jongstleden vierde de Bridgeclub Vries haar 9e lustrum. De leden deden dat bij de Drentsche Golf & Country Club aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen. Na de koffie in de ochtend konden de leden kiezen uit een golfclinic of een rondleiding met gids in het Arboretum.

14 mensen hadden gekozen voor de rondleiding door het Arboretum met als gidsen Harry Berg (vrijwilliger en ontwerper van het Arboretum) en Maarten Elderenbosch (vrijwilliger).

Harry kan boeiend vertellen over het ontstaan van het Arboretum en de diverse soorten bomen en struiken die we onderweg tegen kwamen. In de beschikbare tijd konden we maar een klein stukje van het 22 hectare grote terrein verkennen. Jammer maar we hoorden wel dat diverse mensen de werelddelen waar we niet zijn geweest op eigen gelegenheid gaan bezoeken. Daarbij geholpen door de 40 QR-bordjes die de vrijwilligers onlangs geplaatst hebben bij interessante bomen langs de wandelroute.

Na de wandeling konden de deelnemers aanschuiven bij de lunch in het restaurant van de DGCC, daarna werd er natuurlijk nog gebridged en geborreld. Het bleef waarschijnlijk nog lang gezellig.