Bijzondere donaties

geplaatst in: Nieuws | 0

Al enkele jaren krijgen we wel heel bijzondere donaties, van Michaël van der Sande en Henk Breederland uit Assen.

Zij kweken bijzondere bomen uit China op.

Maar zoals het gaat met kleine boompjes: die worden groot; voor grote bomen hebben zij niet voldoende ruimte.

En dan zijn wij als Arboretum de gelukkige. In ons park staan al een groot aantal bomen die uit de stal van Michael en Henk komen: zoals onder andere de Chinese Lakboom (Rhus verniciflua, 17.4), de Chinese grootbladige populier (Populus szechuanica, 17.18), de Chinese trompetboom (Catalpa szechuanica, 17.19), de Anna Paulownaboom (Paulownia fargesii, 15.20).

In dit seizoen, herfst 2021 hebben we ook weer planten gekregen. Het zijn: de Japanse krentenboom, (Hovenia dulcis), de Tibetaanse lijsterbes (Sorbus thibetica) en een prachtige Rhododendron met grote langwerpige bladeren en grote witte bloemen (Rhododendron granduliferum) Deze drie soorten zijn gebroederlijk bij elkaar geplaatst in regio 17 (Zuidwest China en Himalaya)

Daarnaast kregen we ook nog Chinese cipressen (Glyptostrobus lineatus, 17.9) die aan de pagodevijver staan en 2 soorten bamboeplanten (Fargesia robusta 14.29) en (Phyllostachiys vivax huanwenzu 14.34) die rond de pagode zijn gezet. Wij zijn deze mensen, die zich inspannen voor het behoud van zulke bijzondere boomsoorten, erg dankbaar. Op de foto de gulle gevers.

© Simone Bakker, 15-11-2021.