Buitenschooldag ’t Krijt 20 mei 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

Stipt om 8:30 uur kwamen 44 kinderen met hun 2 leerkrachten en 3 ouders wandelend aan bij de boerderij Pitteloseweg. Na een korte introductie volgde een uitleg over het Arboretum van Leendert Erkelens.

Het volgende onderdeel op het programma was de IVN-speurtocht die zou beginnen aan de Noordzijde van het Arboretum. Onderweg daar naartoe is stilgestaan bij de “Anne Franck’ kastanjeboom, waar is verteld over de herkomst van deze boom.
De IVN speurtocht werd begeleid door Herman Dirksen en leerde de kinderen allerlei
over de bomen die met een bordje waren aangegeven. Voorbeeld van boom 3:

Na de speurtocht een pauze bij de uitkijktoren en daarna was het tijd voor de workshops: Kruiwagenrace, Boomwhackers en Waterdiertjes onderzoeken.

Voordat er Pannenkoeken gegeten konden worden was de opdracht om een kaart verder af te maken van een deel van de regio Amerika. Dit bleek voor velen een zware opgave. Ruimtelijk inzicht en dan ook nog tekenen wat je ziet is moeilijk.

Wat volgde waren de pannenkoeken die door enkele moeders werden gebakken. Een groot succes, waarbij blijkt dat er altijd bijdehandjes zijn die extra pannenkoeken weten te bemachtigen.

Voor verdere programmaonderdelen was niet veel tijd meer, besloten werd om terug te gaan naar de boerderij om daar af te sluiten en liedjes te zingen.

Om 14:30 uur kon worden afgesloten en vertrok de groep weer naar de plek waar de fietsen verzameld stonden.
Een heerlijke dag, die vanuit de school perfect was voorbereid. We houden er een heel bruikbaar draaiboek aan over. Dank daarvoor!

Bert Witvoet
Leendert Erkelens