Uitgifte 250ste adoptieboom in het Arboretum Assen

geplaatst in: Nieuws | 0

In een zonovergoten Arboretum in Assen werd maandagmiddag 14 juni 2021 de 250ste adoptieboom uitgegeven.
De familie De Vries/Heddema, bestaande uit moeder, dochter en twee kleinkinderen, viel deze memorabele gebeurtenis te beurt. Ook werd aan de wens van de familie tegemoet gekomen, om een herinneringsbank bij de boom te mogen plaatsen – met uitzicht over de vijver.
De adoptieboom werd door de familie uitgekozen ter nagedachtenis aan de heer Gerrit de Vries.
Na een korte toespraak van Henk Zwaving (bestuur) werd een herinneringsbordje en de bank onthuld, door middel van het weghalen van een doek. Na deze bijzondere gebeurtenis overhandigde Simone Bakker (bestuur) mevrouw De Vries en haar dochter een bloemetje.
De familie gaf te kennen zeer ingenomen te zijn met deze herinneringsplek bij de vijver.

Met de uitgifte van de 250ste adoptieboom kwam ook een eind aan de periode waarin landschapsarchitect Harry Berg deze activiteit sinds 2000 voor zijn rekening heeft genomen. Harry is de ontwerper van het Arboretum en nu hij het uitreiken van adoptiebomen ruim 20 jaar heeft gedaan, draagt hij graag het stokje over aan zijn opvolger Maarten Elderenbosch (vrijwilliger bij het Arboretum).
In een eveneens korte toespraak spreekt Henk Zwaving zijn waardering uit voor de tomeloze inzet van Harry voor het Arboretum in Assen. Maarten wordt bedankt voor zijn toezegging om Harry op te volgen en hem wordt succes gewenst bij het uitvoeren van deze activiteit.
Harry blijft wel als deskundig vrijwilliger en bestuurslid bij het Arboretum betrokken.

Stichting Arboretum Assen
Namens het bestuur: Henk Wiers, secretaris