Arboretum vrijwilligers op excursie naar Twente, 22 september 2017.

geplaatst in: Nieuws | 0

Het is een jaarlijkse traditie geworden: onze vrijwilligers gaan mee op excursie. Dit jaar bezoeken we het Arboretum Poort Bulten, achter Oldenzaal en in de middag de tuinen van het landgoed Twickel (bij Hengelo).

In Poort Bulten worden we ontvangen in het brandnieuwe Theehuis & Informatiecentrum door de beheerder Rene Nollen, die ons rondleidt door het meer dan 100 jaar oude arboretum. Daar zijn de bomen in familiegroepen bijeengezet. Ook dat levert verrassende beelden op. Rene zette de groep op de foto bij de dikste boom: de mamoetboom. De open ruimtes, waterpartijen, schuilhut en boomgroepen vormden een aangename entourage voor de wandeling

Bij aankomst op Twickel was iedereen onder de indruk van de allure van dit goed, bijna perfect onderhouden landgoed. Een enthousiaste vrijwilliger schetste ons de historie van het goed, beginnend bij de eerste aanleg van een waterburcht in de 13e eeuw. Daarna nam hij ons mee het park en de tuinen in, landschapstuin, de formele tuin, de orangerie en de Willem III- boom. Tot slot genoten we van koffie en thee en appelgebak waarop een enthousiaste jarige deelnemer ons vergastte.

Diep onder de indruk van al het fraais van deze dag aanvaardden we de terugweg met het vaste voornemen een keer terug te gaan.

© Joop Kalb, 24-09-17.