Bomen communiceren in unieke Arboretum app

geplaatst in: Nieuws | 0

Donateursdag.
Op zaterdag 21 oktober tijdens de jaarlijkse donateursdag van de Stichting Arboretum Assen is de nieuwe zeer unieke Arboretum app gelanceerd. Een app die als gids fungeert voor bezoekers van het Arboretum tijdens een belevingswandeling
En waarbij de bomen berichtjes sturen over bijzondere details.
De gratis app kan gedownload worden via de Google Play Store,
Bomenapp Arboretum Assen” (op dit moment alleen nog geschikt voor Androïd gebruikers), en maakt gebruik van GPS. De app biedt een belevingswandeling waar de ontdekking (voelen, ruiken, kijken) van de vele verschillende bomen centraal staat. Deze app is ontworpen door Nature2U en IVN Noord met financiële steun van het regiofonds Groningen-Assen en met medewerking van de gemeente Assen.

De 50 aanwezige donateurs kregen de primeur en waren zeer enthousiast. En vooral ook voor kinderen wordt ‘de verplichte wandeling op zondag’ een echt feestje! Ook wethouder Wiersma genoot van de wandeling en adopteerde ‘en passant’ een Zwarte Eik.

Stagiaire Marjolein Klaver inventariseerde alle bomen en struiken in het Arboretum en voerde deze in, in het Geografisch Informatiesysteem(GIS) van de Gemeente Assen. Hierdoor is de beschikbaarheid en toegankelijkheid van de informatie nu en in de toekomst gegarandeerd.

Educatie.
Voor scholieren biedt de app een avontuurlijke kennismaking met de unieke eigenschappen van bomen uit Europa, Azie en Amerika. Ludieke opdrachten van de bomen zelf brengen leerlingen letterlijk dicht bij verrassende kwaliteiten van bomen.
Juf Clary, leerlingen en ouders van groep 7 van de OBS Kloosterveen testten de app in de praktijk en beleefden een inspirerende en leerzame wandeling over het belevingspad.

Fijnproevers.
Natuurliefhebbers met hart voor bomen en geïnteresseerden vinden in de bomenapp uitgebreide wetenschappelijke informatie over bomen in het Arboretrum. Vanaf heden is de app beschikbaar en wordt verder gewerkt aan een continu actualiseren en uitbreiden van de databestanden.

Uitbreiding app.
Het bestuur van het Arboretum besloot op zoek te gaan naar financiering voor de ontwikkeling van de app voor iPhone gebruikers.
Voor meer informatie:
Site arboretum Assen
Bomenapp Arboretum Assen

App testers groep 7 OBS Kloosterveen.

 

© Arboretum Assen
Ivo Baurichter (Communicatie)
Tel: 0650268012