Excursie met IVN-Vries

geplaatst in: Nieuws | 0

Op zondag 21 januari 2024 vond de jaarlijkse Snertwandeling plaats. Dit jaar is de wandeling gelopen in het Arboretum Assen. Kor Mulder van het IVN-Vries kende Harry Berg, ontwerper van het Arboretum, nog uit zijn studententijd. Het leek Kor wel een goed idee om het Arboretum dit jaar te bezoeken. Helaas kon Harry niet en heeft Maarten Elderenbosch het stokje overgenomen.

Plek van samenkomst was het restaurant van de Drentse Golf en Country Club aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen. Onder het genot van een kopje koffie of thee luisterde het gezelschap naar de inleiding van Maarten over het ontstaan van het Arboretum. Helaas waren er maar 8 mensen op de wandeling afgekomen. De weersvoorspelling was daar zeker debet aan. Regen en temperaturen onder het vriespunt werden verwacht. Ook was code geel van kracht voor Noord-Nederland.

Na de koffie gingen we dik ingepakt met de wandeling beginnen. Nog een kleine toelichting bij het informatiepaneel over de eikenlanen. Daarna volgden we de uitgezette wandelroute. Onderweg vertelde Maarten van alles over de bomen en struiken die we tegenkwamen. Interessant en leerzaam. De deelnemers waren enthousiast. Het was wel koud maar gelukkig regende het niet. Na 1,5 uur waren de deelnemers moe en koud en liepen we terug naar het restaurant van de golfclub. Daar wachtte ons een heerlijke kom warme snert en een drankje naar keuze. De rondleider ontving voor zijn inzet nog een fles wijn. Na een gezellig samenzijn keerde iedereen tevreden huiswaarts.

© Maarten Elderenbosch