Plantdag Rotary 27 november 2021

geplaatst in: Nieuws | 0

Zaterdag 27 november 2021 heeft de Rotaryclub Assen een middag geholpen met het planten van zo’n 100 jonge boompjes in het Arboretum.

Vrijdags werden de jonge boompjes gebracht door Jaap de Jong, die dat toch elke keer weer uitstekend verzorgt vanuit Noordwest-Friesland. Een aanhanger vol, netjes op volgorde gesorteerd, zodat met de trekker van Leendert Erkelens alles op de bestemde plekken kon worden gebracht.

Zaterdag om 13:30 was het verzamelen aan de Pitteloseweg, het weer leek zwaar tegen te zitten, fris en regenachtig. Dan maar beginnen met koffie en koek. Een welkome start!

Vanaf 14 uur kon het werken beginnen. Op de plaatsen, waar geplant moest worden lagen de boompjes al klaar en stonden stokken om de plantplekken te
markeren.

Harry Berg gaf nog even uitleg over de juiste werkwijze en met een flinke dosis energie ging iedereen aan het werk.

Op vrijwel alle plekken moest eerst een goede plantplek gemaakt worden door het gras weg te steken. Dat was zwaar en als de plant in het gemaakte gat werd gestoken, het gat opvullen en de grond weer goed aanstampen. Vervolgens een manchet eromheen, om de boom te beschermen tegen de reeën, stok erbij en alles met een draad ‘windvast’ zetten.

Geweldige prestatie dat zo in enkele uren die 100 bomen zijn geplaatst.
Gestopt werd er pas toen de schemer van de avond zijn intrede deed.
Nog wat napraten met een hapje en een drankje en we kijken terug op een heel geslaagde middag, waar de regen uiteindelijk helemaal geen rol van betekenis speelde.

Rotary Assen bedankt!