Rotary plantdag 26 november 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

Op zaterdag 26 november kwamen ongeveer 12 leden van de Rotaryclub Assen bijeen bij de kapschuur achter de boerderij van Jan en Simone Bakker aan de Pitteloseweg in Zeijerveen voor de jaarlijkse bomenplantdag. Dit is een goede traditie aan het worden, waaraan zowel de leden van de Rotaryclub als de vrijwilligers van het Arboretum veel plezier beleven.

De middag werd om half twee gestart met koffie en thee met wat lekkers erbij verzorgd door Henk en Wil Zwaving. Het plantmateriaal was een dag eerder al uitgezet op de plantplaatsen in het Arboretum. Gewapend met kruiwagens, spaden (geen batsen), vorken, handschoenen en laarzen ging het gezelschap op pad.

Na een korte uitleg van de ontwerper van het Arboretum, Harry Berg, kon gestart worden met het planten. Het lastigste was nog het verwijderen van de zode, maar nadat dat gebeurd was kon het plantgat gegraven worden en de boom op zijn plaats gezet worden. Beetje groeistimulator erbij en het gat kon weer dicht. Daarna nog een stok plaatsen en een boomband tegen wildvraat en het klusje was weer geklaard. Zo zijn er op deze middag 56 bomen geplant. Na het harde werken werd het gezelschap getrakteerd op een drankje en een hapje. Ook weer verzorgd door Henk en Wil. Het smaakte allemaal prima en met een voldaan gevoel ging iedereen weer naar huis.

© Maarten Elderenbosch, 13-12-2022.