Verslag “Dag van het Arboretum” 23 April 2022

geplaatst in: Nieuws | 0

Na twee jaar gedwongen uitstel konden we dit jaar eindelijk het 20 jarige bestaan van het Arboretum in Assen vieren.
In de evenementenzaal van het DGCC (golfclub) kwamen dik 60 belangstellenden op de uitnodiging af. Ook de burgemeester van Assen, Marco Out, was uitgenodigd voor deze bijzondere gebeurtenis.
Een tegenvaller was dat onze spreker boomkweker Jaap de Jong zich ziek moest afmelden vanwege te hinderlijke overblijfselen van een coronabesmetting.
Na de opening door onze voorzitter Michel Berends, met aandacht voor de hoogtepunten uit de laatste twee jaren van het Arboretum, nam Henk Zwaving (penningmeester) ter improvisatie de financiële handel en wandel van het jaar 2021 met ons door. Dit bleek zeer verhelderend. Met name de inspanning om aan voldoende financiële middelen te komen om alle kosten te kunnen betalen. Dit doel is toe nu toe steeds bereikt door diverse fondsen aan te spreken en door de bijdragen van onze donateurs en adoptiebomen.
Hierbij staat voorop dat het in 2019 ontvangen legaat als financiële buffer dient en pas wordt aangesproken in financieel mindere tijden.

Klapstuk van de Dag van het Arboretum was de uitreiking van de lintjes Lid in de Orde van Oranje Nassau door de burgemeester aan Simone Bakker en Harry Berg.
Zij ontvingen de lintjes voor hun meer dan 20 jarige inzet voor het Arboretum en ander vrijwilligerswerk. Na het opspelden van de versierselen van Oranje werd er een toast uitgebracht op de gedecoreerden en werden ze door ons allen gefeliciteerd.

Tot slot hebben we met elkaar nog een korte wandeling door een deel van het Arboretum gemaakt. Om tenslotte uit te komen bij de boom die aangeboden zou worden aan Jaap de Jong. Hij is al jaren de vaste leverancier van onze jonge aanplant.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag, mede door de goede verzorging en accommodatie van het DGCC (golfclub).

Met vriendelijke groet, Henk Wiers, secretaris.