contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom van de maand: Juli

  Boom van de maand: Juli

  De boom van de maand juli is de Linde (Tilia sp. (Fam. Malvaceae)) Er kunnen wel 30 soorten tot het geslacht Linde gerekend worden, maar onderscheid daartussen is lastig, omdat ze zo variabel zijn en onderling zo gemakkelijk kruisen. Dat hebben kwekers dan ook graag gedaan en zijn er veel …...Lees meer »
 • Actualisering & digitalisering kaarten Arboretum

  Actualisering & digitalisering kaarten Arboretum

  Actualisering kaarten Arboretum De eerste bomen van het Arboretum zijn geplant in 2004. Vanaf het begin is het toen opgestelde beplantingsplan uitgangspunt geweest bij de plaatsing van nieuwe aanplant.  De kaarten op de website en op de infoborden in het terrein geven dit beplantingsplan weer. We zijn nu een 15-tal …...Lees meer »
 • Rondleiding Probus, afdeling Rolde

  Rondleiding Probus, afdeling Rolde

  Er is een rondleiding gedaan voor de leden van stichting Probus Assen. Na een korte inleiding in het restaurant van de DGCC door dhr. Zwaving (penningmeester Arboretum Assen), volgde een rondleiding door het park. Met de 12 deelnemers werd voor het eerst de nieuw ontwikkelde app. uitgeprobeerd. © S.Bakker-Weenink....Lees meer »
 • Boom van de maand: Mei

  Boom van de maand: Mei

  De boom van de maand april is de gewone Lijsterbes (Sorbus aucuparia L.) Wie kent hem niet, deze kleine boom met zijn helderrode vruchtschermen. Je vindt hem in bossen, houtwallen, singels, straten en tuinen, want er zijn veel tuinvarianten ontwikkeld zelfs met witte en roze vruchten. Het is een soort …...Lees meer »
 • Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

  Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Bosnische – of Italiaanse esdoorn (Acer opalus obtusatum) Het oorsprongsgebied van deze esdoorn ligt hoofdzakelijk in de Balkan, in landen zoals Bosnië, Kroatië en Hongarije, ook in Zuid Italië komt deze boom van origine voor, vandaar de twee Nederlandse namen Bosnische- of …...Lees meer »
 • Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Bij Idee101 zijn wij van nature innovatief bezig. Op dit moment werken wij aan een project met het Didi netwerk, gebaseerd op LoRa technieken. Wij vroegen in oktober 2018 in onze nieuwsbrief:“oplossing zoekt probleem”. Wij hebben nu een vochtigheidssensor gekoppeld aan Cleverdesk via het DiDi-ntwerk. In samenwerking met Oosterhof Holman, …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De boom van de maand maart is de zwarte els (Alnus glutinosa); het is een algemene en karakteristieke boom van het Nederlandse landschap: van beek- sloot- en kanaaloevers en moerasgronden. Door zijn donkere schors en elzenproppen maakt hij vooral in de winter een zwarte indruk, vandaar zijn naam. Bijzondere eigenschap …...Lees meer »
 • Het 101bos groeit door

  Het 101bos groeit door

  Voor iedere nieuwe klant komt er weer een boom bij in het 101Bos. Wij zijn er trots op om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de wereld. Ondertussen staan er al tientallen bomen in het Ginkgo Bos in het Arboretum Assen....Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  De boom van de maand november is de amberboom (Liquidambar styraciflua L). De amberboom is een graag geziene ‘gast’ in tuinen en parken van Europa vooral vanwege zijn buitengewoon fraaie herfstkleuren. Het kleurpalet loopt van groen over rood naar paars, geel en oranje. Zijn handvormige, 5 tot zeven tallige bladeren …...Lees meer »