contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom van de maand: Mei

  Boom van de maand: Mei

  De boom van de maand mei is de Anne Frank kastanjeboom (Aesculus hippocastanum), ook wel bekend als de witte paardenkastanje. Ook voor de maand mei 2020 is weer gekozen voor een bijzondere herdenkingsboom. Deze maand denken we terug aan de onderdrukking en vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar …...Lees meer »
 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april 2020 is de Pyrus calleryana (callerypeer of stadspeer), ook wel bekend als The Survivor Tree – De boom die “nine eleven” overleefde. Deze keer een boom van de maand met een bijzonder verhaal: de Pyrus calleryana. Bij het opruimen van de puinhopen na het instorten …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De boom van de maand maart 2020 is de Prunus cerasifera (kerspruim / kroosjespruim). Alle Prunus soorten behoren tot de grote familie van de Rosaceae (roosachtigen) waartoe ook de appels, peren, rozen, lijsterbessen e.d. behoren, deze familie bevat meer dan 3000 soorten bomen, struiken en kruidachtigen. De naam Prunus is …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Februari

  Boom van de maand: Februari

  De boom van de maand februari 2020 is de Cornus mas (gele kornoelje) en twee Aziatische tegenhangers Cornus officinalis en Cornus chinensis. Deze drie kornoeljes behoren tot de familie van de Cornaceae. De meeste kornoeljes worden gekenmerkt door tegenoverstaande en gaafrandige bladeren met boogvormige zijnerven. De gele kornoelje is oorspronkelijk …...Lees meer »
 • Legaat voor het Arboretum

  Legaat voor het Arboretum

  Het echtpaar Wiebe en Jopie Fokkema-Janssens heeft onze stichting een legaat van 48.000,- euro nagelaten. Wiebe en Jopie kwamen omstreeks 2005 in de wijk Kloosterveen van Assen wonen. Ze kozen voor Assen vanwege de roots van Jopie. Haar vader was in 1905 geboren in Ter Aard. Jopie en Wiebe waren …...Lees meer »
 • Overlijden trouwe Arboretum bezoekster

  Overlijden trouwe Arboretum bezoekster

  Via het contactformulier van de Arboretumwebsite kregen we het volgende bericht: Met veel verdriet hebben we als gezin vorige week afscheid genomen van mijn liefhebbende levensgezel en echtgenote, moeder en oma Margreet Kompagne. (Zo goed als) dagelijks reed ze op haar scootmobiel met onze hond Dana door weer en wind, vele …...Lees meer »
 • In memoriam

  In memoriam

  Recent zijn ons aller Ivo Baurichter en Joop Kalb overleden. Ze waren altijd prominent zichtbaar bij het Arboretum. Joop als bestuurslid en vrijwilliger in de werkgroep, Ivo als strategisch communicatieadviseur van het bestuur en ook als vrijwilliger van de werkgroep. De ontwikkeling van de website was bij hen ook in …...Lees meer »
 • Vogeltelling 2019

  Vogeltelling 2019

  5 mei 2019 was er weer de jaarlijkse vogeltelling in het arboretum Assen en op het terrein van De Drentsche Golf en Country Club. Bekijk het bestand Vogeltelling 2004-2019 voor de aantallen....Lees meer »
 • Boom van de maand: December

  Boom van de maand: December

  De bomen van de maand december zijn de Kerstden(nen). Het gaat hier om meervoud en niet zonder reden: in ons dagelijks woordgebruik spreken we van een ‘kerstden’ of ‘kerstspar’. Dit verschil is terug te voeren op het feit, dat het bij kerstbomen van oudsher gaat over 3 verschillende boomsoorten. Hun …...Lees meer »
 • Verslag Donateursdag 2019, Arboretum Assen (16 november)

  Verslag Donateursdag 2019, Arboretum Assen (16 november)

  De voorzitter, Michel Berends, verwelkomde de 45 aanwezigen op de jaarlijkse donateursdag en memoreerde enkele zaken uit het achterliggende jaar. – Er zijn dit jaar ca 500 bomen en struiken geplant. – De website wordt goed bezocht en kreeg een waardering van 4,8 op een schaal van 5. – De …...Lees meer »