contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Legaat voor het Arboretum

  Legaat voor het Arboretum

  Het echtpaar Wiebe en Jopie Fokkema-Janssens heeft onze stichting een legaat van 48.000,- euro nagelaten. Wiebe en Jopie kwamen omstreeks 2005 in de wijk Kloosterveen van Assen wonen. Ze kozen voor Assen vanwege de roots van Jopie. Haar vader was in 1905 geboren in Ter Aard. Jopie en Wiebe waren …...Lees meer »
 • Overlijden trouwe Arboretum bezoekster

  Overlijden trouwe Arboretum bezoekster

  Via het contactformulier van de Arboretumwebsite kregen we het volgende bericht: Met veel verdriet hebben we als gezin vorige week afscheid genomen van mijn liefhebbende levensgezel en echtgenote, moeder en oma Margreet Kompagne. (Zo goed als) dagelijks reed ze op haar scootmobiel met onze hond Dana door weer en wind, vele …...Lees meer »
 • In memoriam

  In memoriam

  Recent zijn ons aller Ivo Baurichter en Joop Kalb overleden. Ze waren altijd prominent zichtbaar bij het Arboretum. Joop als bestuurslid en vrijwilliger in de werkgroep, Ivo als strategisch communicatieadviseur van het bestuur en ook als vrijwilliger van de werkgroep. De ontwikkeling van de website was bij hen ook in …...Lees meer »
 • Vogeltelling 2019

  Vogeltelling 2019

  5 mei 2019 was er weer de jaarlijkse vogeltelling in het arboretum Assen en op het terrein van De Drentsche Golf en Country Club. Bekijk het bestand Vogeltelling 2004-2019 voor de aantallen....Lees meer »
 • Boom van de maand: December

  Boom van de maand: December

  De bomen van de maand december zijn de Kerstden(nen). Het gaat hier om meervoud en niet zonder reden: in ons dagelijks woordgebruik spreken we van een ‘kerstden’ of ‘kerstspar’. Dit verschil is terug te voeren op het feit, dat het bij kerstbomen van oudsher gaat over 3 verschillende boomsoorten. Hun …...Lees meer »
 • Verslag Donateursdag 2019, Arboretum Assen (16 november)

  Verslag Donateursdag 2019, Arboretum Assen (16 november)

  De voorzitter, Michel Berends, verwelkomde de 45 aanwezigen op de jaarlijkse donateursdag en memoreerde enkele zaken uit het achterliggende jaar. – Er zijn dit jaar ca 500 bomen en struiken geplant. – De website wordt goed bezocht en kreeg een waardering van 4,8 op een schaal van 5. – De …...Lees meer »
 • Jaap de Jong, voormalig bomenkweker en vrijwilliger bij het arboretum Assen, houdt lezing.

  Jaap de Jong, voormalig bomenkweker en vrijwilliger bij het arboretum Assen, houdt lezing.

  Op de jaarlijkse themaochtend van 29 oktober j.l. heeft Jaap de Jong, voormalig eigenaar van de kwekerij “De Friesespil” te Vrouwenparochie een lezing gegeven. Het ging over zijn carrière als kweker, over de verschillende manieren van vermeerdering, over specifieke soorten, over zijn huidige werk als vrijwilliger bij het Arboretum-Assen. Hij …...Lees meer »
 • Plantmiddag Rotaryclub Assen

  Plantmiddag Rotaryclub Assen

  Zaterdag 2 november heeft de Rotaryclub Assen met ca. 20 personen (Rotarians, partners en kinderen) bomen geplant in het Arboretum in het kader van hun actie: “handen uit de mouwen”. Onder deskundige leiding van leden van de werkgroep ging men in het deelgebied Amerika aan de slag. Eerst de plantgaten …...Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  Boom van de maand november 2019: Kardinaalshoed Euonymus is een geslacht uit de kardinaalsmutsfamilie, die bestaat uit bladverliezende en groenblijvende struiken en kleine bomen. Het geslacht heeft een groot verspreidingsgebied in Europa, Azië, Australië, Noord-Amerika en Madagaskar. Deze Kardinaalshoed of Kardinaalsmuts, Euonymus alata, is een flinke, bolvormige struik en komt …...Lees meer »
 • Arboretum vrijwilligers bezoeken de Koloniën van Frederiksoord

  Arboretum vrijwilligers bezoeken de Koloniën van Frederiksoord

  Het was een prachtige zonnige vrijdag, die 20e september. 21 vrijwilligers togen naar de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord. Vijf deelnemers toonden hun goede conditie door op de fiets de 45 km te overbruggen. In de gehoorzaal van het Museum “De Proefkolonie” werden we uitvoerig geïnformeerd over het ontstaan en …...Lees meer »