contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Rondleiding van de Tuinclub Norg

  Rondleiding van de Tuinclub Norg

  Donderdagmiddag, 1 augustus 2019, heeft de Tuinclub Norg een rondleiding gekregen door het arboretum Assen....Lees meer »
 • Fietsvierdaagse Assen 2019

  Fietsvierdaagse Assen 2019

  Op 16 juli 2019 passeerden alle afstanden (30, 40 en 60 km) vanuit het vertrekpunt Assen het Arboretum. Ter hoogte van de prachtige locatie bij de pagode-vijver hebben we een infostand geplaatst. Door middel van infoborden, reeds 1 km van te voren en dan langs het gehele traject, wisten we …...Lees meer »
 • Bijdrage PBCF 2019

  Bijdrage PBCF 2019

  Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft een bijdrage van € 4500,– toegezegd voor de uitvoering van het project 2019. Dit project omvat het planten van ca. 500 bomen in plantvakken en ca. 15 solitaire bomen in het deelgebied (Noord-) Amerika. Na de uitvoering van de werkzaamheden zal een beschrijving van de …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juli

  Boom van de maand: Juli

  De boom van de maand juli is de Linde (Tilia sp. (Fam. Malvaceae)) Er kunnen wel 30 soorten tot het geslacht Linde gerekend worden, maar onderscheid daartussen is lastig, omdat ze zo variabel zijn en onderling zo gemakkelijk kruisen. Dat hebben kwekers dan ook graag gedaan en zijn er veel …...Lees meer »
 • Actualisering & digitalisering kaarten Arboretum

  Actualisering & digitalisering kaarten Arboretum

  Actualisering kaarten Arboretum De eerste bomen van het Arboretum zijn geplant in 2004. Vanaf het begin is het toen opgestelde beplantingsplan uitgangspunt geweest bij de plaatsing van nieuwe aanplant.  De kaarten op de website en op de infoborden in het terrein geven dit beplantingsplan weer. We zijn nu een 15-tal …...Lees meer »
 • Rondleiding Probus, afdeling Rolde

  Rondleiding Probus, afdeling Rolde

  Er is een rondleiding gedaan voor de leden van stichting Probus Assen. Na een korte inleiding in het restaurant van de DGCC door dhr. Zwaving (penningmeester Arboretum Assen), volgde een rondleiding door het park. Met de 12 deelnemers werd voor het eerst de nieuw ontwikkelde app. uitgeprobeerd. © S.Bakker-Weenink....Lees meer »
 • Boom van de maand: Mei

  Boom van de maand: Mei

  De boom van de maand april is de gewone Lijsterbes (Sorbus aucuparia L.) Wie kent hem niet, deze kleine boom met zijn helderrode vruchtschermen. Je vindt hem in bossen, houtwallen, singels, straten en tuinen, want er zijn veel tuinvarianten ontwikkeld zelfs met witte en roze vruchten. Het is een soort …...Lees meer »
 • Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

  Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Bosnische – of Italiaanse esdoorn (Acer opalus obtusatum) Het oorsprongsgebied van deze esdoorn ligt hoofdzakelijk in de Balkan, in landen zoals Bosnië, Kroatië en Hongarije, ook in Zuid Italië komt deze boom van origine voor, vandaar de twee Nederlandse namen Bosnische- of …...Lees meer »
 • Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Bij Idee101 zijn wij van nature innovatief bezig. Op dit moment werken wij aan een project met het Didi netwerk, gebaseerd op LoRa technieken. Wij vroegen in oktober 2018 in onze nieuwsbrief:“oplossing zoekt probleem”. Wij hebben nu een vochtigheidssensor gekoppeld aan Cleverdesk via het DiDi-ntwerk. In samenwerking met Oosterhof Holman, …...Lees meer »