contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • MBO student Wesley Baas maakt beheerplan voor de vijverpartijen

  MBO student Wesley Baas maakt beheerplan voor de vijverpartijen

  Het beheer van de vijverpartijen in het Arboretum Assen vraagt bijzondere aandacht. Langs de oevers ontwikkelt zich na 10 jaar al een bijzondere vegetatie van o.a. Zonnedauw en Wolfsklauw, in de vijver krioelt het van de kikkers. Wesley Baas van het Terra College te Meppel (studierichting Land – Water en …...Lees meer »
 • HBO stagiair Marjolein Klaver actualiseert kaarten Arboretum

  HBO stagiair Marjolein Klaver actualiseert kaarten Arboretum

  Anno 2017 zijn de kaarten (uit 2006) van het Arboretum Assen al behoorlijk verouderd. We hebben studente Marjolein Klaver bereid gevonden om deze kaarten te actualiseren. Zij doorloopt van af 24 april t/m oktober haar halfjaarlijkse stage “Toegepaste Biologie” voor de Aeres Hogeschool te Almere. De Gemeente Assen heeft haar een werkplek …...Lees meer »
 • Arboretum Assen als leslokaal

  Arboretum Assen als leslokaal

  Veel wandelaars en passanten kennen het Arboretum Assen ten Noorden van Assen, bij de Drentsche Golf & Country Club. Niet alleeen als wandelgebied maar ook als leslokaal wordt het bomenpark gebruikt. Het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en Nature2U maken bijzondere Apps die de bezoekers kunnen helpen het gebied …...Lees meer »
 • Publicatiebord vogeltellingen

  Publicatiebord vogeltellingen

  Sinds mei staat er bij de toegang tot het restaurant van de Drentse Golf en Country Club een publicatiebord met alle vogels die sinds het begin van de vogeltellingen (2005) zijn waargenomen! De moeite van het bekijken waard!  ...Lees meer »
 • Vogels spotten

  Vogels spotten

  Zondag 7 mei was de jaarlijkse vogelspot-dag van de vogelaars van de Drentse Golfclub. Verzamelen om 5.30 uur ’s ochtends op de parkeerplaats van het golfterrein. Ik ben geen vogelaar, maar vind het zo vroeg in alle stilte over en langs het golfterrein lopen heel mooi. En mooi ook om …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Mei

  Boom van de maand: Mei

  De boom van de maand mei is de Parelstruik (Exochorda racemosa). De Exochorda racemosa- parelstruik is gekozen als boom van de maand Mei. Deze struik bloeit in de maanden april en mei met een stortvloed aan witte bloemen. De Exochorda behoort tot de grote familie van roosachtigen (Rosacea) en weer …...Lees meer »
 • Overdracht herdenkingsboom aan nabestaanden van Fop Ganzeveld

  Overdracht herdenkingsboom aan nabestaanden van Fop Ganzeveld

  Op 6 mei 2017 werd een Ginkgo biloba als herdenkingsboom overgedragen aan de nabestaanden van Fop Ganzeveld, † 6 december 2016. Fop heeft jarenlang als vrijwilliger gewerkt in het arboretum. Bijzonder was dat de familie de bezoekers van de crematieplechtigheid heeft gevraagd om in plaats van bloemstukken, een vrijwillige bijdrage …...Lees meer »
 • Lezing en excursie Arboretum voor “Veste-Praat” Kloosterveen

  Lezing en excursie Arboretum voor “Veste-Praat” Kloosterveen

  Op 18 april heeft Harry Berg in Brasserie “De Veste” in Kloosterveen een lezing gehouden over het wel en wee van het arboretum. De bijeenkomst werd georganiseerd door vereniging ”Veste-Praat”. Het was een zeer geanimeerde bijeenkomst voor ongeveer 25 personen. Veertien dagen later, op 2 mei, volgde voor deze club …...Lees meer »
 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Stermagnolia (Magnolia stellata). De stermagnolia’s staan vlak bij de pagode in vak 14-11. De magnolia stellata krijgt de kwalificatie van de boom van de maand niet voor niets; de planten zijn nu, in april, van verre zichtbaar vanwege de overvloedige en helderwitte …...Lees meer »
 • Artikel in Zeijdelinks (clubblad golfvereniging De Drentsche)

  Artikel in Zeijdelinks (clubblad golfvereniging De Drentsche)

  Vrijwilligers Simone Bakker en Ivo Baurichter hebben onlangs een gesprek gehad met de redactie van Zeijdelinks, het clubblad van golfvereniging “De Drentsche”....Lees meer »