contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom van de maand: Mei

  Boom van de maand: Mei

  De boom van de maand april is de gewone Lijsterbes (Sorbus aucuparia L.) Wie kent hem niet, deze kleine boom met zijn helderrode vruchtschermen. Je vindt hem in bossen, houtwallen, singels, straten en tuinen, want er zijn veel tuinvarianten ontwikkeld zelfs met witte en roze vruchten. Het is een soort …...Lees meer »
 • Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

  Artikel in het golfmagazine van de Businessclub DGCC

 • Boom van de maand: April

  Boom van de maand: April

  De boom van de maand april is de Bosnische – of Italiaanse esdoorn (Acer opalus obtusatum) Het oorsprongsgebied van deze esdoorn ligt hoofdzakelijk in de Balkan, in landen zoals Bosnië, Kroatië en Hongarije, ook in Zuid Italië komt deze boom van origine voor, vandaar de twee Nederlandse namen Bosnische- of …...Lees meer »
 • Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Cleverdesk gekoppeld aan sensoren

  Bij Idee101 zijn wij van nature innovatief bezig. Op dit moment werken wij aan een project met het Didi netwerk, gebaseerd op LoRa technieken. Wij vroegen in oktober 2018 in onze nieuwsbrief:“oplossing zoekt probleem”. Wij hebben nu een vochtigheidssensor gekoppeld aan Cleverdesk via het DiDi-ntwerk. In samenwerking met Oosterhof Holman, …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De boom van de maand maart is de zwarte els (Alnus glutinosa); het is een algemene en karakteristieke boom van het Nederlandse landschap: van beek- sloot- en kanaaloevers en moerasgronden. Door zijn donkere schors en elzenproppen maakt hij vooral in de winter een zwarte indruk, vandaar zijn naam. Bijzondere eigenschap …...Lees meer »
 • Het 101bos groeit door

  Het 101bos groeit door

  Voor iedere nieuwe klant komt er weer een boom bij in het 101Bos. Wij zijn er trots op om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de wereld. Ondertussen staan er al tientallen bomen in het Ginkgo Bos in het Arboretum Assen....Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  De boom van de maand november is de amberboom (Liquidambar styraciflua L). De amberboom is een graag geziene ‘gast’ in tuinen en parken van Europa vooral vanwege zijn buitengewoon fraaie herfstkleuren. Het kleurpalet loopt van groen over rood naar paars, geel en oranje. Zijn handvormige, 5 tot zeven tallige bladeren …...Lees meer »
 • Donateursdag Arboretum Assen

  Donateursdag Arboretum Assen

  Het bestuur van het Arboretum Assen organiseert voor donateurs en relaties op zaterdag 10 november een feestelijke donateursdag in het Clubgebouw van de Drenthse Golf & Countryclub te Assen. Op het programma staan de volgende onderdelen: Een presentatie over het optimalisering van het bodemleven met als titel: “Van bodem tot boom, …...Lees meer »
 • De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  Lees het artikel dat Idee101 op hun website heeft geplaatst: https://cleverdesk.nl/onze-ginkgos-hebben-de-droogte-doorstaan/...Lees meer »
 • Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Op dinsdag 28 augustus jl. hebben de Internationale vrijwilligers  (SIW), net als het vorig jaar, weer een dag in het Arboretum gewerkt. Het SIW is een organisatie van vrijwilligers, voor vrijwilligers. Zij heeft tot doel het intercultureel begrip te vergroten, bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en vrijwilligers aan …...Lees meer »