contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  De deelnemers  aan de Fiets4daagse zullen op dinsdag 24 juli in het Arboretum Assen een bijzonder beleefpunt gaan meemaken. De vrijwilligers van het Arboretum zorgen ook dit jaar voor een gastvrije en smakelijke ontvangst. In het smulbos maken ze kennis met dranken en hapjes die ze niet eerder hebben geproefd. Het …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juni/Juli

  Boom van de maand: Juni/Juli

  De boom van de maand juni/juli is de Pruikenboom (Cotinus coggygria) (Fam. Anacardiaceae) ‘Boom’ is een te groot woord voor deze Cotinus, die meer een flinke struik is. Hij is lid van een grote familie, die wel 600 soorten herbergt en die allemaal voorkomen in de warmere gebieden van onze aarde. …...Lees meer »
 • Verslag van boomfeest in het Arboretum Assen

  Verslag van boomfeest in het Arboretum Assen

  De kinderen van groep 7c  van de obs Kloosterveen en hun juf Clary Hoogeveen hebben tijdens de Nationale Boomfeestdag voor de gemeente Assen 24 Elzen (Alnus japonica) en 6 iepen (Ulmus pumilia) in Azië geplant. Bij een van de bomen ging een tijdscapsule de grond in, waarin een groepsfoto van …...Lees meer »
 • Boomfeest in het Arboretum Assen

  Boomfeest in het Arboretum Assen

  Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 14 maart a.s. zullen binnen de Gemeente Assen bomen worden geplant door kinderen van groep 7c van de obs Kloosterveen. Dit zal gebeuren in het Arboreum Assen tussen 9.00 en 10.30. De festiviteiten vinden plaats dicht bij de hoofdingang van het Arboretum aan de …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De Hazelaar (Decaisnea fargesii) is de boom van de maand maart 2018 geworden. Op het noordelijk halfrond horen wel een dozijn hazelaar (Corylus avellana) soorten thuis en er zijn veel gekweekte variëteiten. Iedereen kent wel de franje van hangende katjes langs de takken, waaruit bij frisse bries wolken geel stuifmeel …...Lees meer »
 • De visitatiecommissie van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NBVT) bezocht het Arboretum Assen op 8 februari 2018.

  De visitatiecommissie van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NBVT) bezocht het Arboretum Assen op 8 februari 2018.

  Doel van de visitatie en procedure. De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) is een koepelorganisatie en telt 25 tuinen verspreid over heel Nederland. Samen zien zij het als hun missie om een bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit van planten in het kader van een duurzame wereld. …...Lees meer »
 • Een herdenkingsboom voor een diamanten bruidspaar op 31-01-2018

  Een herdenkingsboom voor een diamanten bruidspaar op 31-01-2018

  Ter gelegenheid van het 60-jarig huwelijk van Joop en Tiny Otten-van der Veen hebben de kinderen en kleinkinderen hun (groot)ouders een herdenkingsboom aangeboden. Vier dochters kwamen van te voren een boom uitzoeken in het arboretum, ze hadden als wens een notenboom. We hebben samen een mooie vierstammige Amerikaanse boternoot / …...Lees meer »
 • Interview met Harry Berg, 14 jan. 2018: Vrijwilligerswerk in het Arboretum in Assen, door Carlijn Berg: leerling van het Augustinus College in Groningen, klas 1G.

  Interview met Harry Berg, 14 jan. 2018: Vrijwilligerswerk in het Arboretum in Assen, door Carlijn Berg: leerling van het Augustinus College in Groningen, klas 1G.

  Harry Berg is mijn opa. Hij doet al 18 jaar vrijwilligerswerk in het Arboretum in Assen. Hij heeft het met een aantal mensen ontworpen. Ik heb hem geïnterviewd voor de schoolopdracht. Ik ben al heel vaak mee geweest naar het Arboretum om te kijken.   Wat is het Arboretum? Een …...Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  De Augurkenstruik (Decaisnea fargesii) is gekozen tot boom van de maand november 2017. Aan deze bijzondere struik valt van alles te beleven. Deze heester bloeit prachtig in het voorjaar en krijgt in de herfst unieke enigszins lugubere augurkachtige vruchten. De Engelse naam “dead man’s finger” getuigt van dit lugubere karakter. De …...Lees meer »
 • Bomen communiceren in unieke Arboretum app

  Bomen communiceren in unieke Arboretum app

  Donateursdag. Op zaterdag 21 oktober tijdens de jaarlijkse donateursdag van de Stichting Arboretum Assen is de nieuwe zeer unieke Arboretum app gelanceerd. Een app die als gids fungeert voor bezoekers van het Arboretum tijdens een belevingswandeling En waarbij de bomen berichtjes sturen over bijzondere details. De gratis app kan gedownload …...Lees meer »