contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Donateursdag Arboretum Assen

  Donateursdag Arboretum Assen

  Het bestuur van het Arboretum Assen organiseert voor donateurs en relaties op zaterdag 10 november een feestelijke donateursdag in het Clubgebouw van de Drenthse Golf & Countryclub te Assen. Op het programma staan de volgende onderdelen: Een presentatie over het optimalisering van het bodemleven met als titel: “Van bodem tot boom, …...Lees meer »
 • De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  Lees het artikel dat Idee101 op hun website heeft geplaatst: https://cleverdesk.nl/onze-ginkgos-hebben-de-droogte-doorstaan/...Lees meer »
 • Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Op dinsdag 28 augustus jl. hebben de Internationale vrijwilligers  (SIW), net als het vorig jaar, weer een dag in het Arboretum gewerkt. Het SIW is een organisatie van vrijwilligers, voor vrijwilligers. Zij heeft tot doel het intercultureel begrip te vergroten, bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en vrijwilligers aan …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Oktober

  Boom van de maand: Oktober

  De boom van de maand oktober is de tamme kastanje (Castanea sativa). De herfst is de periode, waarin veel bomen hun vruchten (eikels, hazelnoten, beukennootjes, kastanjes) laten vallen en zich gaan voorbereiden op de winter. De Tamme kastanje heeft zijn noten (2- 4 ‘kastanjes’) gehuld in een stekelige bolster, die …...Lees meer »
 • Arboretum Assen, beleefpunt van de Drentse Rijwiel Vierdaagse

  Arboretum Assen, beleefpunt van de Drentse Rijwiel Vierdaagse

 • Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  De deelnemers  aan de Fiets4daagse zullen op dinsdag 24 juli in het Arboretum Assen een bijzonder beleefpunt gaan meemaken. De vrijwilligers van het Arboretum zorgen ook dit jaar voor een gastvrije en smakelijke ontvangst. In het smulbos maken ze kennis met dranken en hapjes die ze niet eerder hebben geproefd. Het …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juni/Juli

  Boom van de maand: Juni/Juli

  De boom van de maand juni/juli is de Pruikenboom (Cotinus coggygria) (Fam. Anacardiaceae) ‘Boom’ is een te groot woord voor deze Cotinus, die meer een flinke struik is. Hij is lid van een grote familie, die wel 600 soorten herbergt en die allemaal voorkomen in de warmere gebieden van onze aarde. …...Lees meer »
 • Verslag van boomfeest in het Arboretum Assen

  Verslag van boomfeest in het Arboretum Assen

  De kinderen van groep 7c  van de obs Kloosterveen en hun juf Clary Hoogeveen hebben tijdens de Nationale Boomfeestdag voor de gemeente Assen 24 Elzen (Alnus japonica) en 6 iepen (Ulmus pumilia) in Azië geplant. Bij een van de bomen ging een tijdscapsule de grond in, waarin een groepsfoto van …...Lees meer »
 • Boomfeest in het Arboretum Assen

  Boomfeest in het Arboretum Assen

  Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 14 maart a.s. zullen binnen de Gemeente Assen bomen worden geplant door kinderen van groep 7c van de obs Kloosterveen. Dit zal gebeuren in het Arboreum Assen tussen 9.00 en 10.30. De festiviteiten vinden plaats dicht bij de hoofdingang van het Arboretum aan de …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De Hazelaar (Decaisnea fargesii) is de boom van de maand maart 2018 geworden. Op het noordelijk halfrond horen wel een dozijn hazelaar (Corylus avellana) soorten thuis en er zijn veel gekweekte variëteiten. Iedereen kent wel de franje van hangende katjes langs de takken, waaruit bij frisse bries wolken geel stuifmeel …...Lees meer »