contact

Alle nieuwsberichten per maand

Laatste nieuws van het arboretum

 • Boom van de maand: Maart

  Boom van de maand: Maart

  De zwarte els (Alnus glutinosa) is een algemene en karakteristieke boom van het Nederlandse landschap: van beek- sloot- en kanaaloevers en moerasgronden. Door zijn donkere schors en elzenproppen maakt hij vooral in de winter een zwarte indruk, vandaar zijn naam. Bijzondere eigenschap van de els (alle elzen overigens) is, dat ze …...Lees meer »
 • Het 101bos groeit door

  Het 101bos groeit door

  Voor iedere nieuwe klant komt er weer een boom bij in het 101Bos. Wij zijn er trots op om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de wereld. Ondertussen staan er al tientallen bomen in het Ginkgo Bos in het Arboretum Assen....Lees meer »
 • Boom van de maand: November

  Boom van de maand: November

  De boom van de maand november is de amberboom, Liquidambar styraciflua L. De amberboom is een graag geziene ‘gast’ in tuinen en parken van Europa vooral vanwege zijn buitengewoon fraaie herfstkleuren. Het kleurpalet loopt van groen over rood naar paars, geel en oranje. Zijn handvormige, 5 tot zeven tallige bladeren …...Lees meer »
 • Donateursdag Arboretum Assen

  Donateursdag Arboretum Assen

  Het bestuur van het Arboretum Assen organiseert voor donateurs en relaties op zaterdag 10 november een feestelijke donateursdag in het Clubgebouw van de Drenthse Golf & Countryclub te Assen. Op het programma staan de volgende onderdelen: Een presentatie over het optimalisering van het bodemleven met als titel: “Van bodem tot boom, …...Lees meer »
 • De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  De Ginkgo’s van Idee101 hebben de droogte doorstaan

  Lees het artikel dat Idee101 op hun website heeft geplaatst: https://cleverdesk.nl/onze-ginkgos-hebben-de-droogte-doorstaan/...Lees meer »
 • Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Werkdag Internationale Vrijwilligers

  Op dinsdag 28 augustus jl. hebben de Internationale vrijwilligers  (SIW), net als het vorig jaar, weer een dag in het Arboretum gewerkt. Het SIW is een organisatie van vrijwilligers, voor vrijwilligers. Zij heeft tot doel het intercultureel begrip te vergroten, bij te dragen aan persoonlijke ontwikkeling van vrijwilligers en vrijwilligers aan …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Oktober

  Boom van de maand: Oktober

  De boom van de maand oktober is de tamme kastanje (Castanea sativa). De herfst is de periode, waarin veel bomen hun vruchten (eikels, hazelnoten, beukennootjes, kastanjes) laten vallen en zich gaan voorbereiden op de winter. De Tamme kastanje heeft zijn noten (2- 4 ‘kastanjes’) gehuld in een stekelige bolster, die …...Lees meer »
 • Arboretum Assen, beleefpunt van de Drentse Rijwiel Vierdaagse

  Arboretum Assen, beleefpunt van de Drentse Rijwiel Vierdaagse

 • Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  Arboretum Assen Beleefpunt Fiets4daagse

  De deelnemers  aan de Fiets4daagse zullen op dinsdag 24 juli in het Arboretum Assen een bijzonder beleefpunt gaan meemaken. De vrijwilligers van het Arboretum zorgen ook dit jaar voor een gastvrije en smakelijke ontvangst. In het smulbos maken ze kennis met dranken en hapjes die ze niet eerder hebben geproefd. Het …...Lees meer »
 • Boom van de maand: Juni/Juli

  Boom van de maand: Juni/Juli

  De boom van de maand juni/juli is de Pruikenboom (Cotinus coggygria) (Fam. Anacardiaceae) ‘Boom’ is een te groot woord voor deze Cotinus, die meer een flinke struik is. Hij is lid van een grote familie, die wel 600 soorten herbergt en die allemaal voorkomen in de warmere gebieden van onze aarde. …...Lees meer »